Gratis cursussen Sociom

Na de fusie van het welzijns- en maatschappelijk werk binnen het Land van Cuijk, enkele jaren geleden, ontstond Sociom, organisatie voor sociaal werk. Sociom telt meer dan 70 medewerkers met expertise op allerlei gebied. Sociom maakt zich sterk voor een prettige leefomgeving, waarin mensen aandacht hebben voor elkaar.

In deze tijd, waarin veel van inwoners wordt gevraagd, merken sociaal werkers dat het niet voor iedereen even vanzelfsprekend is je leven ‘op de rit’ te houden. Met de expertise die Sociom in huis heeft, kan men hierin zeker iets betekenen, zoals met het aanbod van verschillende korte cursussen. Verschillende thema’s komen aan de orde en de deelnemers  krijgen tips en handvatten aangereikt, om beter om te (leren) gaan met de eigen situatie. Deze cursussen zijn voor ieder toegankelijk, ongeacht de leeftijd. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Informatie
De cursus Assertiviteit, voor mensen die meer voor zichzelf op willen komen; biedt houvast hoe te reageren in verschillende situaties. Het versterkt het zelfvertrouwen, u leert beter uw grenzen aan te geven, enz.

In de cursus ‘Kijk op geld’ leert u zicht te krijgen en te houden op geldzaken, op uw eigen administratie en tips om te bezuinigen.

In ‘Stress, nu even niet’ leert u om beter om te gaan met spanningen en piekeren en hoe u meer kunt ontspannen in het dagelijks leven.

De cursus ‘Omgaan met verlies’ brengt lotgenoten, die te maken hebben met het overlijden van een dierbare, met elkaar in contact. Het delen van ervaringen kan een eerste aanzet zijn tot verwerking.

Meer weten? Zie www.sociom.nl en ga naar Cursussen. Voor opgave kunt u mailen naar Sociom via info@sociom.nl o.v.v. uw naam, woonplaats en welke cursus het betreft. Voor telefonische aanmelding (of meer informatie), kunt u bellen tussen 9.00 en 10.00 uur naar Sociom, 0485-700500.