Weet wat er speelt in je buurt

Er zijn volop manieren om je woonomgeving te verbeteren. Heb jij ideeën voor jouw dorp of wijk en ben je benieuwd of anderen die ook zien zitten? Een buurtonderzoek geeft vaak nuttige inzichten. Bovendien vind je misschien mensen die mee de kar willen trekken. Wil je je mening geven over jouw leefomgeving? Sluit aan bij de wijkschouw!

Wijkschouw: een kritische blik op de wijk
Samen met jou, de wijkraad, politie, bewoners en de woningcorporatie gaat de sociaal werker de wijk in om te kijken wat er beter kan. Zijn er genoeg hondenuitlaatveldjes, is de wijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers; deze en andere punten komen uitgebreid aan bod tijdens de wijkschouw.

Peil de behoefte met een buurtonderzoek
Voordat je veel tijd en energie gaat steken in het organiseren van activiteiten of het aanpakken van de verkeersveiligheid in je straat, is het goed om te weten hoe de omgeving hierover denkt. Een buurtonderzoek, bijvoorbeeld in de vorm van een enquête, biedt uitkomst. Weet je niet welke vragen je moet stellen? Wij helpen je hierbij.

Stel je vraag over je buurt of dorp
Heb je een vraag over je woonomgeving of heb je hulp nodig bij het opzetten van een buurtonderzoek? Bel 0485 700 500 of mail naar info@sociom.nl.

Deel deze pagina via