Studiekringen50Plus in Boxmeer en Cuijk

Leden van Studiekringen50plus blijven bij.
Wil je als 50-plusser breed actief blijven? Wil je na of naast jouw actieve werk nieuwe mensen blijven ontmoeten? Wil je ook geestelijk zo actief mogelijk blijven? Dan is de Studiekring die BiblioPlus in samenwerking met Sociom gaat oprichten misschien iets voor jou.

In de nieuw op te richten Studiekring is er plaats voor tien tot vijftien
50-plussers, mensen die er plezier in hebben om geestelijk actief bezig te blijven. Laat je overigens niet afschrikken door het woord studie. In de praktijk gaat het om het met elkaar bespreken van zelf gekozen onderwerpen, van eigen ervaringen en eigen inzichten. De onderwerpen hebben vaak betrekking op de actualiteit, op eigen hobby’s en interesses, of opgedane kennis en ervaring, die je met een ander wilt delen. Zo blijf je samen op een plezierige manier op de hoogte van allerlei ontwikkelingen en geestelijk actief.

De studiekring kenmerkt zich door eigen inbreng, respect voor elkaars inzichten en interessante gedachtewisselingen. Daarnaast draagt zij bij aan een uitbreiding van jouw sociale contacten. Het is voor veel deelnemers een moment geworden om naar uit te kijken.

Eén maal per twee weken komt de kring bij elkaar. Een bijeenkomst duurt ongeveer twee uur.

In mei 2019 is er in Boxmeer een kring van start gegaan met de naam “Samen Wijs”.

In het najaar van 2019 wordt er een extra groep in Boxmeer en ook een in Cuijk gestart. Op dinsdag 24 september is daarvoor een informatiebijeenkomst gepland in de bibliotheek van Cuijk: 13.30 – 15.00 uur

Meer informatie op het Landelijk Platform: https://www.studiekringen50plus.nl/