Vriendschapscursus, Boxmeer

Deze cursus over vriendschap, bestemd voor mensen die hun vriendschappen willen verbeteren of nieuwe vriendschappen willen sluiten, is ontwikkeld aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Onderzoek naar het effect van de cursus laat zien, dat de meerderheid van de deelnemers erin slaagt om nieuwe vriendschappen te sluiten en/of bestaande vriendschappen te verbeteren binnen een jaar na de cursus.

Inhoud van de cursus
Door omstandigheden, zoals verandering in het gezin, verhuizing, ophouden met werken of het verlies of ziekte van de partner, kunnen vriendschappen verwaterd zijn of ontbreken. De vriendschapscursus biedt de gelegenheid om samen met anderen aan de slag te gaan.

Enkele thema’s:

  • verwachtingen in vriendschap
  • zelfwaardering in vriendschap
  • nieuwe contacten maken
  • verdieping van vriendschap
  • omgaan met teleurstelling en conflicten

Elke bijeenkomst bestaat uit informatie rondom een bepaald aspect van vriendschap, oefeningen in gedrag dat belangrijk is voor vriendschap, uitwisseling van persoonlijke ervaringen en bespreking van “opdrachten”.

Start cursus
De cursus zal in Boxmeer plaatsvinden in The Unit, de Raetsingel 5 (gebouw achter de Weijer).
De bijeenkomsten zijn van 14.00 – 16.00 uur

Data
Op maandagmiddag: 3, 10 en 17 februari; 2, 16 en 30 maart en 6 april. Terugkombijeenkomsten: data in overleg.

Aantal bijeenkomsten
De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst. Van deelnemers wordt verwacht dat ze alle bijeenkomsten aanwezig zijn.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Hier vind je de flyer van de vriendschapscursus.

Deel deze pagina via