Sociaal Werk Nederland op werkbezoek bij Sociom

Op 18 juni ontvingen wij een delegatie van Sociaal Werk Nederland (branchevereniging) in De Weijer. Doel van dit bezoek was het kennismaken met actuele ontwikkelingen binnen het sociaal werk. Ook maakten de deelnemers kennis met innovatieve initiatieven die voor de hele sector van belang zijn. Sociom liet haar manier van werken ten aanzien van vluchtelingenwerk zien. Verder was ook burgemeester Hillenaar uit Cuijk te gast evenals verschillende wethouders en ambtenaren van gemeentes in het Land van Cuijk, een afvaardiging vanuit het FCB en het COA uit Grave en Overloon en van Aedes.

Presentaties
Het plan, ‘Van AZC tot inwoner in de wijk’, geschreven door sociaal werker Nick Gerrits, kwam deze dag ook aan bod. Hij liet zien waar een vluchteling met verblijfsstatus mee te maken krijgt. Voor de lunch verhuisde het gezelschap naar jongerencentrum Boxmeer “The Unit”. Men werd ontvangen door de sociaal werkers, Jeroen van den Heuvel, Harm Verbiesen en Antoinet Wijnakker. Antoinet werd in 2014 uitgeroepen tot sociaal werker van het jaar. Diverse onderwerpen kwamen tijdens de lunch aan bod zoals het preventief jongerenwerk en de samenwerking met partners als politie, gemeenten en het onderwijs. Ook werd de door Sociom ontwikkelde methode Appke besproken. Een succesvolle methode om jongeren te bereiken. Na de lunch werd het gezelschap ontvangen op het gemeentehuis Boxmeer door burgemeester Karel van Soest. Ook hier weer enthousiaste sprekers, waaronder de directeur van Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen, Ron Vanlier en de samenwerking Rabobank en Sociom. Een mooie afsluiting van een interessant programma.

Tijdens het werkbezoek Boxmeer leren we hoe de medewerkers en vrijwilligers van Sociom jongeren en vluchtelingen bijstaan tijdens een voor hen lastige levensfase. Het belangrijkste wat wij die dag meekrijgen is dat er voldoende professionals en vrijwilligers met aandacht en tijd moeten zijn. Be there, be quick, be useful.

Een compleet verslag van deze dag vindt u hier.

Presentaties die deze dag zijn gegeven vindt u via onderstaande linken.
Presentatie Sociom 18 juni
Presentatie Participatietraject voor statushouders
Resultaat wolken blauw
Resultaat wolken geel
Resultaat wolken groen
Resultaat wolken oranje
Resultaat wolken rood
Presentatie Preventief Jongerenwerk
Presentatie Ron van Lier Rabobank
Artikel Gelderlander

Er is momenteel geen inhoud met deze term geclassificeerd.

Medewerkers

Meer informatie? Selecteer je gemeente en vind de medewerker bij jou in de buurt.