Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

Per 1 juli 2021 geldt de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Alle verenigingen en stichtingen moeten dan aan de wet voldoen. De WBTR is bedoeld om wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, misbruik van positie en andere ongewenste activiteiten binnen besturen te voorkomen.

Het Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen (IVBB) heeft voor verenigingen en stichtingen een stappenplan ontwikkeld, waarmee ze aan de wet kunnen voldoen. Via de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) kunnen wij verenigingen en stichtingen uit Land van Cuijk en West Maas en Waal een kortingscode aanbieden. Met de code NOV50 ontvang je 50% korting op het stappenplan. Registreren kan via deze link.

Op woensdag 2 juni 2021 organiseerden wij in samenwerking met de IVBB een webinar voor verenigingen en stichtingen uit het Land van Cuijk en West Maas & Waal. Heb je het gemist? Kijk het dan hier terug.

Wil je liever live een webinar volgen? Neem voor data en tijden een kijkje op deze website.

Heb je dringende vragen of wil je advies? Stuur dan een berichtje naar vrijwilligerspunt@sociom.nl of neem contact op met de coördinator uit jouw gemeente.

Deel deze pagina via